Aktuellt–på gång

Klicka på bilderna så blir de större

Foto Bengt Nilsson Foto Bengt Nilsson
Träden i allén ...
 
... fram till kapellet var i dåligt skick och kommer att ersättas med nya träd under våren. Marken i allén tillhör Brunnby församling, så det är kyrkan som svarar för avverkning och nyplantering.
Foto CeWe Foto CeWe

Mölleslingan
Pröva den nya promenadvägen runt Mölle! Bilden här intill visar stället där kommunen har satt upp information om slingan.

Det är en anslagstavla i trä med ett litet tak. Tavlan står utanför annexet, på den östra sidan. Där finns en karta som man kan plocka till sig.

Samma karta finns här

Foto Ronny Klang Foto Ronny Klang

Klumpfisk i Mölle
 
Ronny Klang rapporterar: Jag såg klumpfisken i Fågelviken på annandagens förmiddag. Den var död och hade spolats iland efter blåsten.  Klumpfisken kan bli 60–70 år gammal, 4 meter lång och väga 1 ton. Den finns i en stor del av Atlanten, och påträffas emellanåt på västkusten.  Klumpfisken i Mölle var ingen bjässe. Den var omkring 50 centimeter lång och vägde knappast över 5 kilo.  På frågan: Blev du rädd? svarade Ronny bestämt: Nej!

Foto CeWe Foto CeWe
Julmarknaden roade många

Tala om tur! Torsdag–fredag regnade och blåste det förskräckligt. Söndag likadant. Med vad gjorde det: Julmarknaden var ju på lördagen, och då var vädret bra; solen tittade fram en liten stund till och med.

Mycket folk, god stämning och de flesta utställarna verkade jättenöjda.
 
Magnus Delshammar lämnar över årets badknapp. foto CeWe Magnus Delshammar lämnar över årets badknapp. foto CeWe

Badrekord

Galna dan kunde inte ha börjat bättre. Så här rapporter Birgitta Hansson, en av arrangörerna:

Det var 407 som badade. Både Fågelviken och Solviken fördubblade nästan antalet från i fjol. I år var det 170 fler som badade, en ökning med drygt 70 procent. Frukosten gick åt som smör i solsken. Tyvärr tog knapparna slut trots att vi köpt många fler än i fjol. Vi lär oss till nästa år.
 

Foto Senioren 2018 nr 6 Foto Senioren 2018 nr 6

Inte utan vårt bibliotek

Tidningen Senioren har ett stort reportage om  biblioteket. »När kommunen ville lägga ner biblioteket i Mölle tog fyra kvinnor över«, skriver tidningen.

Läs artikeln  → klicka här

Hans Peterson blev Årets Möllebo 2018. Här hyllas han av Lena Johanson-Thor, byföreningens ordförande, och Magnus Nordstrand, ett av Hans Petersons barnbarn. Hans Peterson blev Årets Möllebo 2018. Här hyllas han av Lena Johanson-Thor, byföreningens ordförande, och Magnus Nordstrand, ett av Hans Petersons barnbarn.

Årets Möllebo utsedd

På sommarmötet korades Hans Peterson till Årets Möllebo 2018. Sedan berättade  Daniel Åberg om pågående arbeten på berget och fäladen. Därefter var ombyggnaden i hamnen i fokus. Två tjäntemän i kommunen informerade och svarade på deltagarnas många frågor.

Inledningsvis beslöt en extrastämma att årsavgiften ska vara oförändrad under 2019, det vill säga 200 kr för en enskild medlem och 300 kr för en familj. För den som vill få Möllekuriren per post tillkommer 110 kr per år. För utlandet 210 kr.
 

Mycket mer ...

... har stått på Start-sidan! Läs tidigare puffar   → klicka här

Mölle By- och Kulturförening

Mölle Hamnallé 2 • 263 77 Mölle
E-post info@molle.se
Organisationsnr 843001-1737
Bankgiro 5617-3883
Swish 123 079 45 86
Fler kontaktuppgifter

 

Genvägar till: