Aktuellt–på gång

Klicka på bilderna så blir de större

Foto webben Foto webben

Grillkvällar i juli

Varje torsdag i juli är det grillning i stationsparken klockan fem. Ta med vad du vill äta och dricka. Den 26 juli blir det någonting utöver det vanliga: Galna dan. Det drar igång på morgonen och forsätter hela dagen.

Foto webben Foto webben

Sommarmöte på Grand

Sommarmötet på Grand Hôtel hålls den 22 juli klockan 15. Det blir information i viktiga frågor som byföreningen driver, bland annat trafiken. Kaffe och kaka blir det också. Alla är mycket välkomna!

Mötet föregås av en extrastämma som ska besluta om medlemsavgiften för 2019.

Kallelse till extrastämman   → klicka här

Foto CeWe Foto CeWe

Makterna log mot Mölle 

Allt blev så bra när det var dags att fira midsommar. Flera hundra festklädda människor strömmade till för att träffa vänner och bekanta, dansa, leka och ha roligt. Lennart Kvistberg och Tomas Dreilick gjorde lycka som musikanter och sångledare. Tomas fick massor av ungar att glatt hoppa säck och springa med potatis.

Hans-Otto Pyk tillsammans med sin dotter Ewa Pyk på invigningen. Till höger Chatarina Lindgren, en av dem som har gjort utställningen. Foto Christina Ullenius Hans-Otto Pyk tillsammans med sin dotter Ewa Pyk på invigningen. Till höger Chatarina Lindgren, en av dem som har gjort utställningen. Foto Christina Ullenius

Årets Pyk-utställning
 
MÖLLE DEN 12 JUNI   För femte året ordnar byföreningen en utställning i hamnen, och i söndags invigdes den av Hans-Otto Pyk. Trots det plötsliga väderomslaget var det många som lyssnade när han berättade med stor inlevelse om livet i hamnen.  I år är temat hamnen i Mölle med inriktning på dåtid, nutid och framtid.

Utställningen som pdf del 1   → klicka här
Utställningen som pdf del 2   → klicka här
Utställningen som pdf del 3   → klicka här

Tips: Zooma in på utställningsskärmarna
så går det lätt att läsa texterna och se närmare
på bilderna.

 

Foto Tomas Svensson Foto Tomas Svensson

Sällsynt fågel på besök

MÖLLE DEN 31 MARS   Tomas Svensson rapporterar: En hane av svarthakad buskskvätta har under de senaste dagarna upphållet sig i Fågelviken. Det är en raritet; endast några tiotal fynd görs per år.  Anledningen till att den har stannat så pass länge är förmodligen det kalla vädret och god tillgång på föda i tångvallarna längst in i viken.

Fotodata: Nikon D300, Nikkor 600/5,6 + 2 x konverter. ASA 200; 60/sek.

Mycket mer ...

... har stått på Start-sidan! Läs tidigare puffar   → klicka här

Mölle By- och Kulturförening

Mölle Hamnallé 2 • 263 77 Mölle
E-post info@molle.se
Organisationsnr 843001-1737
Bankgiro 5617-3883
Swish 123 079 45 86
Fler kontaktuppgifter

 

Genvägar till: