Rotaryklubben stöttar flyktingarna i Brunnby

Nu har Brunnby två butiker.   Ica Skutan sedan tidigare och nu också en klädbutik. Den öppnades den 4 februari med bandklippning på klassiskt manér.

Bakgrunden är att många människor skänker kläder för att stötta de asylboende på Brunnby Gård. Givarviljan har varit stor, men det visade sig att kyrkans lokaler inte räckte till för att härbärgera alla gåvor.

Då ingrep Mölle-Arild Rotaryklubb genom att köpa en arbetsbod för 14 000 kronor som renoverades av volontärer och de asylboende.

Resultatet har blivit en butik   med två rum, ett för damkläder och ett för herrkläder. Butiken kommer att vara öppen hela veckan enligt ett speciellt schema för de asylboende. Tidigare fick de köa flera timmar innan dåvarande utlämningsställe i församlingshemmet öppnade, men nu kommer man på utsatt tid och kan i lugn och ro prova kläder; damer och herrar på var sin dag.

Varje familj får fem kuponger i veckan att hämta ut kläder för. Intresset är stort, inte minst för varma kläder som de flesta saknar.

Under julhelgen hade Rotary   också en tomte på plats i Brunnby Gård. Det gladde såväl vuxna – som ville bli fotograferade med tomten – som ett sextiotal barn som fick julklappar.

Rotary är en organisation som förutom att vara ett nätverk även ska hjälpa till där det behövs. Att stödja asylboendet i Brunnby känns väldigt bra och är helt i Rotarys anda.

Flera rotarianer ingår i nätverket Kompis Brunnby, vilket innebär att man är kontaktperson för en familj eller några personer. Man  umgås, äter tillsammans, gör utflykter, förmedlar svenska språket etcetera – och lär sig av varandras kulturer.

Mölle den 6 februari 2016
Ingemar Bengtson
President, Mölle-Arild Rotaryklubb

Ahmad Jaffari väljer kläder i den nya butiken i Brunnby. Foto Martin Wingren, Lokaltidningen. Klicka på bilden så blir den större.