Byvandringen 2010

I vår kommun görs traditionsenligt byvandringar och en dag i början av juni var det Mölles tur.

Större delen av byföreningens styrelse deltog tillsammans med Péter Kovács, Clas Olsson, Göran Olofsson och Karin Runhagen.
_____

Vandringen gick upp i Möllebergsvägens backe, där många gärna skulle vilja sitta ner och vila. Så två bänkar kommer att placeras vid avfarten; en vid avfarten till Grand och den andra vid Åsvägen.

Nästa anhalt var Solviksbadet och där kom vi överens om vad som ska skötas och vems ansvar det är. På kommunens anslagstavla kommer vi att sätta upp vem som kan kontaktas.

Karl XII:s skansar är värda att få veta mera om, så där kommer en informationstavla att sättas upp.

Vi vandrade vidare mot Fågelviken som just nu inte ser alltför badvänlig ut, men där hoppas vi på gott samarbete med kommunen och Fågelvikens vänner, så att sommarens bad kan avnjutas på en liten, men fin, sandstrand.

Slutmålet var stationshuset och där diskuterade vi både aktuellt underhållsbehov och det kommande 100-årsfirandet. Kommunen är, hoppas vi, nu lika intresserade av att bibehålla den unika byggnaden i gott skick som att medverka till ett hejdundrande 100-årskalas!

Akuta åtgärder som bestämdes på plats var bland annat att flaggstängerna på framsidan omedelbart tas bort och de förväxta tujorna tas ned, men dessa kommer att ersättas av en prunkande rabatt.

 

Först i oktober 2013   fick stationshusets fasad en ansiktslyftning. Jan Larsson, PN Måleri i Jonstorp, var en av dem som gjorde jobbet.  Foto Christer Wallentin

Andra års byvandringar

Byvandringen 2014   → klicka här
Byvandringen 2013   → klicka här
Byvandringen 2012   → klicka här
Byvandringen 2011   → klicka här