Pyk-utställningen 2012

Husen i Mölle och berättelserna om människorna som bodde där

Utställningen fanns i stationshuset och pågick från den 21 juli till den 27 juli. Antaletet besökare var över ettusen personer. Föreläsningarna var fyllda till sista plats.

Så här berättar Christina Carlsson om veckan:

Första dagen, den första Pykveckan någonsin. Invigningen gjordes av Ewa Pyk med ett slag i bjällran och med ett personligt kåseri om »att vara dotter till en samlare«. Såväl familjen som besökare fick ett gott skratt. Göran Sjögård, Arkivcentrum Syd, berättade om donationens kulturhistoriska värden. Sedan redogjorde etnologen Inger Lövkrona för den kunskap som samlingen producerar inom en mängd olika områden.

Pykveckan 2012 startade med en god tillströmning till både utställning, föreläsningar och mingel. Vi räknade till omkring 200 personer redan den första dagen.

På söndagen, Pyk-veckans andra dag, kom också många besökare. Sent på eftermiddagen berättade Hans-Otto Pyk om badhusen i Mölle – och det blev förstås en del om hamnen och hamnområdet också. Ett sextiotal personer var med.

Programmet under resten av veckan var: Tisdag – Erik Magnusson samtalar med Hans-Otto Pyk om de valda husen för utställningen. Torsdag – Erik Magnssson berättar om utforskningen av Turisthotellet. Fredag – Alla som ville ha svar om bilder i sina albumen fick det av Hans-Otto Pyk med flera.

♦♦♦♦♦


Dokumentation
→   Bilder från utställningen
→   Bildspelet Husen i Mölle
→   Helsingborgs dagblad den 15 juli 2012
→   Helsingborgs dagblad den 28 juli 2012

Hans-Otto och Margaretha Pyk   på första bänk när  Pyk-utställningen invigdes i stationshuset. Publikintresset var så stort att sittplatserna intre räckte till.

Flera utställningar

Pyk-utställningen 2014   → klicka här
Pyk-utställningen 2013   → klicka här