Pyk-utställningen 2014

Fiske–Fartyg–Fina besök

Årets utställning är utomhus, strax ovanför ruffen. På tre skärmar lyfter byföreningens projektgrupp fram fiske, fartyg och fina besök. Till grund för presentationen ligger material ur Pyk-samlingen.

Utställningen sitter uppe under hela sommaren. I anslutning till torgdagarna – alltså den 5, 12, 19 och 26 juli – blir det bypromenad till gamla hotell och hus. Det går också bra att när som helst gå runt på egen hand. På en karta finns stoppen inritade och därtill lite information om varje ställe.

Pyk-donationen innehåller ett rikt material. Det är fotografier tagna av Hans-Otto, men också av andra fotografer som han har samlat ihop. Dessutom finns det en mängd artiklar, tidningsklipp, kartor med mera.

Digitalisering av materialet pågår vid Arkivcentrum Syd i Lund. Materialet görs därmed tillgängligt för en bred publik. Precis det önskemål som givaren hade för donationen.

Hans-Otto berättar

Lyssna på Hans-Otto Pyks kommentarer till flera av bilderna i utställningen   → klicka här

Fördjupningstexter

Texterna på utställningsskärmarna är kortfattad. I direkt anslutning till utställningen finns tre »pulpeter« där vi har lagt en längre text om respektive temadel.

Fördjupningstexter   → klicka här

En promenad i byn till hotellen

I en låda intill skärmarna finns en karta med nio hotell utsatta plus en liten berättelse om varje hotell. Den som besöker utställningen kan ta materialet och ge sig ut på en timslång promenad.

Karta och hotellbeskrivningar   → klicka här

Årets utställning   finns i hamnen, strax ovanför Ruffen. Till utställningen hör fördjupningstexter, en hotellpromenad med mera.

Tidigare års utställningar

Pyk-utställningen 2013   → klicka här
Pyk-utställningen 2012   → klicka här

Pressklipp

Helsingborgs dagblad om utställningen   → klicka här